Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΣΑΜΟΥ - Α.Ε. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 63-58

Η ομάδα της Πεντέλης επαναλαμβάνοντας τα λάθη της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Ιωνικό, έφερε όπως ήταν φυσικό το ίδιο αποτέλεσμα, ζευγαρώνοντας τις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σε ένα μικρό σε αριθμό αγώνων πρωτάθλημα, που κάθε κερδισμένος ή χαμένος βαθμός είναι υπερπολύτιμος, έχασε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη της νίκη και μάλιστα στην
ακριτική Σάμο.






Ο Πολυκράτης, η ομάδα της Σάμου που στήθηκε κυριολεκτικά 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κατάφερε να εκμεταλευτεί την κακή εικόνα της Α.Ε.Πεντέλης και να επικρατήσει στον αγωνιστικό χώρο.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Πολυκράτης φαινόταν ομάδα με έλειψη αγώνων και η Πεντέλη ομάδα με έλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις 4 λάθος πάσες της Πεντέλης στο πρώτο δίλεπτο της συνάντησης (8-2 για τον Πολυκράτη). Στην συνέχεια του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σταματήσουν τα παιδαριώδη λάθη, αλλά όχι όμως και να παίξουν με ρυθμό και προσανατολισμό. Παρ' όλα αυτά το δεκάλεπτο τους βρήκε προηγούμενους με ένα καλάθι (17-19).



Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι για 7 λεπτά δεν άλλαξε μορφή. Η Πεντέλη συνέχισε να παίζει κάτω του μετρίου και το σκορ κυμαινόταν στους 2 πόντους διαφοράς είτε για την μία είτε για την άλλη ομάδα. Σε εκείνο το σημείο, οι καλές άμυνες των φιλοξενούμενων έκαναν την εμφανισή τους και σε συδυασμό με ένα ξέσπασμα του Σκούταρη (πέτυχε 8 από τους 13 πόντους του στο διάστημα αυτό), η διαφορά εκτοξεύτηκε στο ημίχρονο στους 10 πόντους (23-33).
Η διαφορά των 10 πόντων πάντως, δεν ήταν αποτέλεσμα αγωνιστικής συνέπειας. Αντίθετα μάλιστα, στηρίτηκε στις αγωνιστικές εξάρσεις κάποιων παικτών της Πεντέλης.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όχι μόνο χάθηκε η διαφορά των δέκα πόντων αλλά ο Πούκράτης πέρασε μπροστά στο σκορ με δύο πόντους. Οι φιλοξενούμενοι σ' αυτό το διάστημα είχαν κάκιστες επιθετικές επιλογές, χαλαρότητα στην άμυνα, χαμένα αμυντικά ρημπάουντ και κακό ρυθμό. Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου πετύχαν 10 πόντους ενώ δέχτηκαν 23.
Παρ' όλη την προσπάθεια των παικτών της Πεντέλης τα πολλά λάθη συνεχίστηκαν, οι κακές επιλογές στην επίθεση είχαν τον πρώτο λόγο και γενικά η εμφάνιση τους δεν έπειθε ότι το ματς έγερνε στο μέρος τους. Το τελικό 63-58, είναι δίκαιο και αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού.



Από τον Πολυκράτη ξεχώρισαν ο Περρωτής (κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες), ο Ράλλης και ο Τοπουζίδης.
Από την Πεντέλη, έλειπε η προσωπικότητα και η ηρεμία. Διακριθέντες με την απόλυτη έννοια του όρου δεν υπάρχουν. Ξεχώρισαν οι Χαροματσίδης  και για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι Μανιάτης, Σκούταρης.

Πολυκράτης - Πεντέλη 63-58
Διαιτητές: Κάλφα- Καμήτσος.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 23-33, 46-43, 63-58.
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ (Θάνος): Καραντάνας 2, Καρτσωνάκης 3 (1), Τοπουζίδης 8 (1), Καποτάς 4 (1), Περρωτής 26, Λαγουδάκης 6 (1), Ράλλης 14 (2), Αντωνούσος.
ΠΕΝΤΕΛΗ (Ταμπάκης): Καταρτζής 14 (1), Μάντζιος, Μανιάτης 8, Ροζολής 2, Χαρτοματζίδης 8 (2), Αττίκος 2, Μπίγκος 7, Σκούταρης 13 (2), Τσόπης 4, Ζερβολέας, Αποστόλου, Καρκανίδης.

Πηγή:  www.pentelibasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου