Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Α.Ε.ΠΕΝΤΕΛΗΣ - Γ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ 79-69



Στο κρισιμότερο παιχνίδι της φετινής περιόδου, η Α.Ε.Πεντέλης μας έδειξε το καλύτερο φετινό της πρόσωπο.
Με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση η Πεντέλη, έκανε το ντέρμπι της Κυριακής να μοιάζει με περίπατο καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από την ομάδα του Κορωπίου.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η Πεντέλη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Κορωπί. έχοντας μπλοκάρει το επιθετικό παιχνίδι του Π. Υφαντή και με σωστό  προσανατολισμό στην επίθεση, πήρε από νωρίς "κεφάλι" στο σκορ. Η διαφορά των 7 πόντων στο 5ο λεπτό (14-7) κατέληξε στους 14 με την λήξη του δεκαλέπτου (24-10).
Διαφοροποιημένη κάπως η εικόνα της αναμέτρησης στην δεύτερη περίοδο, όπου το Κορωπί ισορρόπησε το παιχνίδι και παίζοντας πιο ορθολογιστικά στην επίθεση κατόρθωσε να μειώσει ελαφρώς την διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο στους -11 (40-29). Η Πεντέλη συνέχισε να παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση με κυριότερο όπλο τον επιθετικό οίστρο του Κανταρτζή και την υπεροπλία στα ρημπάουντ. Μοναδικό μελανό σημείο στην δεύτερη περίοδο, ο τραυματισμός του Αττίκου στην γάμπα (πρώτη εκτίμηση για θλάση).


 Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πανομοιότυπο του πρώτου. Η Πεντέλη κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ, εξουδετερώνοντας πλήρως τους Τσιουμπρή, Εμίρη και Υφαντή κατόρθωσε στην λήξη της περιόδου να αυξήσει την διαφορά  στους 18 πόντους (60-42).
Η ασφάλεια που της έδινε η διαφορά στο σκορ και η χαλάρωση λίγο στους αμυντικούς προσανατολισμούς,  δεν άφησαν την Πεντέλη να πανηγυρίσει μια μεγάλη σε έκταση νίκη.
Από τους γηπεδούχους δεν υστέρησε κανείς. Ξεχώρισαν ο Κανταρτζής για την συνολική του εικόνα στο γήπεδο, οι Τσόπης και Σκούταρης που μαζέψανε 16 ρημπάουντ και πετύχανε 17 πόντους, ο Μανιάτης σε άμυνα και επίθεση και ο Ροζολής που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι σε όλους τους τομείς. Οι Μπίγκος και Μάντζιοςβοήθησαν στην άμυνα, με τον πρώτο να δίνει και αρκετές επιθετικές λύσεις.
Από το Κορωπί ξεχώρισαν οι Ατζαμόγλου και Υφαντής.

Πεντέλη - Κορωπί 79-69
Διαιτητές: Παπανικολάου - Ουσταμπασίδης.
Τα δεκάλεπτα: 24-10, 40-29, 60-42, 79-69.
ΠΕΝΤΕΛΗ (Ταμπάκης): Κανταρτζής 23 (2), Μάντζιος, Μανιάτης 10, Ζερβολέας 2, Ροζολής 11 (2), Χαρτοματσίδης 3 (1), Αττίκος, Μπίγκος 13 (1), Σκούταρης 8 (2), Τσόπης 9.
ΚΟΡΩΠΙ (Αποστολάκης): Γυφτοκώστας 1, Παπαβλασσόπουλος 7 (1), Εμίρης 2, Ατζαμόγλου 12 (2), Υφαντής Θ. 2, Τσιουμπρής 11, Γριμπαβιώτης 19, Υφαντής Π. 15 (1).

Πηγή:  www.pentelibasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου