Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Α.Σ.ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ - Α.Ο.ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 94-93


Απαγορεύεται η είσοδος σε έχοντες προβλήματα καρδιάς.
Ο τίτλος που θα μπορούσε να έχει η αναμέτρηση μεταξύ των Διόσκουρων Κοζάνης και του Αστέρα Λάρισας.
Το παγωμένο αυτό απόγευμα του Δεκεμβρίου με το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του στην πόλη της Κοζάνης επιφύλασσε ένα πολύ θερμό αγώνα στους φιλάθλους από ανήκουν στο topmustsee”. 
¨Όσοι φίλαθλοι αψήφησαν το κρύο και κατέβηκαν στο γήπεδο (και ήταν αρκετοί) ευχαριστήθηκαν αγώνα μπάσκετ ο οποίος τα είχε όλα και μπόνους 2 παρατάσεις. Τελικά οι Διόσκουροι πήραν το παιχνίδι, τραβώντας το από τα μαλλιά με 94-93.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Κοζανίτες με πολύ καλές φάσεις πολύ κίνηση στην επίθεση και το δεκάλεπτο να τελειώνει με 27-19. Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο για όλο το ημίχρονο στο οποίο οι Διόσκουροι συνέχιζαν να προηγούνται με 43-36. 
Στο γ' δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι με τους Διόσκουρους να έχουν πάντα το προβάδισμα 6-7 πόντων
Στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου οι Διόσκουροι με ένα ξέσπασμα έφεραν τη διαφορά στο +17.  Με οδηγό όμως το Γιάννη Λάππα ο Αστέρας μπόρεσε να ροκανίσει τη διαφορά. Ξεκούραστος καθώς στο 3ο δεκάλεπτο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα οργάνωνε μαεστρικά τις επιθέσεις του Αστέρα κάνοντας μπασίματα και πασάροντας στους ελεύθερους παίκτες και όταν χρειαζόταν εκτελούσε από όλες τις θέσεις ασταμάτητος στα 37 του χρόνια! Ταυτόχρονα μιλούσε και εμψύχωνε τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να αντιστρέψει την ψυχολογία του παιχνιδιού΄και να μπουν οι Διόσκουροι στον ρυθμό του Αστέρα.Σίγουρα το ταλέντο περισσεύει στην περίπτωση αυτού του παίκτη όπως και η αθλητική του άμιλλα.Στο τέλος του τετάρτου δεκαλέπτου όμως οι Διόσκουροι ουσιαστικά αυτοκτόνησαν καθώς πολλές χαμένες βολές και παιδαριώδη λάθη έφεραν την διαφορά στο 0 με το Θ.Τσαβέ να ευστοχεί σε σουτ 3 πόντων με τη λήξη.
Και πάμε στην 1η παράταση όπου πάλι οι Διόσκουροι πήραν κεφάλι και κατάφεραν να προηγηθούν με 3 πόντους 12 δευτερόλεπτα πριν λήξη ο αγώνας αλλά το τραγικό λάθος που δεν έκαναν φάουλ με δεδομένη την εμπειρία των παικτών έφερε ως αποτέλεσμα να ευστοχήσει ο Αστέρας σε τρίποντο και να πάμε σε 2η παράταση.
Στην 2η παράταση ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 89-90 και εκεί ένας χαμένος αιφνιδιασμός του Αστέρα και στο καπάκι ένα αντιαθλητικό φάουλ στον αιφνιδιασμό και ένα καλό τρέξιμο έδωσαν προβάδισμα στους Διόσκουρους με 94-90 και 6 δευτερόλεπτα να μένουν.
Φυσικά ο Αστέρας ευστόχησε πάλι σε τρίποντο στην λήξη και ο αγώνας τελείωσε χωρίς να χρειαστεί να μοιράσουμε κρεβάτια στους φιλάθλους.
Ο προπονητής του Αστέρα μετά το τέλος του παιχνιδιού ένοιωσε αδιαθεσία και είχε πολύ χαμηλή πίεση καθώς επιβαρύνθηκε πάρα πολύ από την ένταση του αγώνα.
Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κου Τσιρτσιμάλη έχουν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι πέραν των άλλων διαμαρτύρονται για το αντιαθλητικό φάουλ που υπέδειξε εις βάρος τους δευτερόλεπτα πριν το τέλος της β' παράτασης.
Διακριθέντες ήταν οι Μπαταούλας και Γκοτζαγιάννης από τους Διόσκουρους και Λάππας, Μηλιώνης από τον Αστέρα.
 
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 94-93 (79-79 κ.α., 83-83 α’ παρ.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-19, 43-36, 60-53, 79-79, 83-83, 94-93
Διαιτητές: Τζιρτζιμάλης-Παπαδόπουλος
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Χωλόπουλος): Κατσέλας 2, Σισμάνης 17 (2), Βλάχος 12 (1), Μπαταούλας 23 (2), Κοτζαγιάννης 22, Καραγιαννίδης 9 (1), Μακρής 9 (1), Καρανώτας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡ. (Μπουλιάκης): Μπάρμπας, Τσιαβιές 8 (2), Μηλιώνης 23 (5) Κυριακόπουλος 4, Χαιρετίδης 8 (1), Γούλας 7(1), Μίχος 11, Καραμουσκέτας 2, Τριανταφύλλου 2, Πασχάλης, Λάππας 28 (2), Γαλάνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου