Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Α.Ο.ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - Α.Π.Σ.ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ 75-73


Μετά απο ένα ενδιαφέρον και ποιοτικό παιχνίδι ο Ιωνικός επικράτησε του Παπαδου Γερας με 75-73, ένα αποτέλεσμα που του επέτρεψε να παραμείνει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ο αγώνας είχε διαφημιστεί σαν το ντέρμπι της αγωνιστικής, και η εξέλιξη του δικαίωσε τον χαρακτηρισμό, αφού κρίθηκε σχεδόν στο τελευταίο σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παχνίδι αν και βρέθηκαν νωρίς στο -9 και προσπάθησαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο να κλέψουν τη νίκη.

522606 4029258805531 1643369262 nΌμως ο Ιωνικός που αγωνίσθηκε χωρίς τον αρχηγό της Ομάδας, Χρήστο Ντακούλια, λόγω τραυματισμού, και με τον Ναούμ Θυμνιό να έχει μόνο μια προπόνηση την τελευταία εβδομάδα, εμφανίσθηκε έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Οι παίκτες του Ιωνικού κατάφεραν μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και κάποια καλά ξεσπάσματα στο β ημίχρονο, να καλύψουν τα λάθη, τα προβλήματα των φάουλ που έκαναν την εμφάνιση τους σχετικά νωρίς, και κάποια σημεία του αγώνα που το άγχος για το αποτέλεσμα έκανε την εμφάνισή του, φτάνοντας στην νίκη.


Στο α' δεκάλεπτο, ο Ιωνικός ήταν πολύ καλύτερος των φιλοξενουμένων, καθώς με αρκετή ευστοχία, εντός και εκτός ρακέτας, και ιδιαίτερα καλή άμυνα προηγήθηκε από την αρχή και έφτασε την διαφορά στο +9, με τους φίλους της Ομάδας να βλέπουν πολύ καλό μπάσκετ. Είναι ενδεικτικό ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν με ευστοχία στις αρκετές βολές που κέρδισαν.
Το β' δεκάλεπτο συνεχίσθηκε με τις δύο ομάδες ισοδύναμες, κυρίως λόγω των αρκετών φάουλ που δόθηκαν στον Ιωνικό. Το πάθος που έδειξαν οι παίκτες των γηπεδούχων στην άμυνα σε συνδυασμό με την ευκολία στο σφύριγμα των επαφών, έστειλε για άλλη μια φορά συχνά τους φιλοξενούμενους στην εκτέλεση ελεύθερων βολών. Από την άλλη πλευρά, ο ενθουσιασμός των παικτών του Ιωνικού θα μπορούσε να διευρύνει την διαφορά αν επιθετικά υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα στο τελείωμα κάποιων φάσεων. Το ημίχρονο βρήκε τον Ιωνικό στο +9.

Στο γ' δεκάλεπτο ο Ιωνικός ξεκίνησε σχετικά χαλαρά, με αποτέλεσμα ο Παπάδος να φτάσει γρήγορα κοντά στο σκορ. Όταν βρέθηκε λύση στο σκοράρισμα, τα φάουλ των ψηλών του Ιωνικού έδωσαν την ευκαιρία στον Παπάδο να το εκμεταλλευθεί. Γρήγορα, το ματς ήρθε στον πόντο και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 55-56 στο 29'. Τρεις πόντοι έφεραν μπροστά τον Ιωνικό, ξύπνησαν την εξέδρα, και έκλεισαν το δεκάλεπτο με τον Ιωνικό στο +2.
Στο δ' δεκάλεπτο φάνηκε ότι το ντέρμπι δεν θα κρατήσει ως το τέλος. Με ένα τρίποντο ψυχολογίας στην εκπνοή της επίθεσης ο Ιωνικός πήγε στο 66-62, σκόραρε ξανά, 68-62 στο 37'. Όμως το 71-64 με 2΄ για το τέλος δεν ήταν αρκετό. Ο Παπάδος, καλοδουλεμένο σύνολο, σκόραρε, ο Ιωνικός έκανε λάθη το σκορ πήγε στο 72-71, με 1'08'', 74-71, σπουδαία άμυνα, λάθος στην επίθεση, καλή άμυνα, λάθος στην επαναφορά, 74-73, λάθος στην επίθεση, σπουδαία άμυνα ξανά, φάουλ στον Αλεξιου, 75-73, η απεγνωσμένη επίθεση των φιλοξενουμενων χωρίς αποτέλεσμα και η νίκη στον Ιωνικό. 
  
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ 75-73
Διαιτητές: Δημόπουλος, Λιότσος Δεκάλεπτα: 23-14, 43-34, 58-56, 75-73
Ιωνικός Νικαίας (Καραγιάννης): Αλεξίου 14 (1), Μπουρτζουκλής 2, Φρουσκλιάς 13(1), Βούλγαρης 17(2) , Παπαϊωσήφ 4, Στουραϊτης, Θωμάς , Θυμνιός 4, Τόλιας 13(2), Φιλιππόπουλος 8 , Καρτζόγλου, Ντακούλιας, Κακκάς.
Πάπαδος Γέρας (Καραμβάλης): Κανδύλης , Τσολάκης 21 (2) , Σταμούλης 2, Μπουμπουλέντρας , Ψημίτης , Τζάνης, Σαρήμπαλης 5(1, Κουνούπης 12, Ζέστος 2, Δημητρίου 14(1), Πάντσιος 18(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου