Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 78-73

image
Μόνο με την ικανοποίηση της εξαιρετικής εμφάνισης επιστρέφει στην Κρήτη ο Εργοτέλης από τη Νίκαια, όπου γνώρισε την ήττα από τον Ιωνικό 78-73, σε έναν αγώνα ο οποίος κρίθηκε στο τέλος και στις λεπτομέρειες.
Οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους και θα μπορούσαν να είχαν «δραπετεύσει» από μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια ομάδα φαβορί για την άνοδο, αν ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος, αλλά και αν οι διαιτητές δεν… έβαζαν το χεράκι τους όποτε «χρειάζονταν» υπέρ των γηπεδούχων. Παρά τα λάθη της διαιτησίας πάντως και τα παράπονα των κιτρινόμαυρων, ο αγώνας θα μπορούσε να ήταν υπέρ της κρητικής ομάδας, η οποία πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ήταν μπροστά στο σκορ και μάλιστα με τη διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά των επτά πόντων.
Κάπου εκεί όμως, η εμπειρία περισσότερο και λιγότερο η ικανότητα και η διαφορά δυναμικότητας, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ιωνικού, ο οποίος είχε και καλύτερη αμυντική παρουσία, αλλά και περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Ο Ιωνικός πάντως ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και μάλιστα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με υπέρ του διαφορά οκτώ πόντων, 27-19.
Οι παίκτες του Εργοτέλη πάντως ανέκαμψαν και με σωστές επιθετικές επιλογές άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά και να κλείσουν το ημίχρονο 41-37. Η τρίτη περίοδος ανήκε εξ΄ολοκλήρου στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι όχι μόνο πήραν προβάδισμα στο σκορ, αλλά άρχιζαν να κτίζουν υπέρ τους διαφορά, με το 3ο δεκάλεπτο να λήγει 54-57 υπέρ του Εργοτέλη.
Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό «ροντέο» με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο +7 και να δείχνουν ικανοί να φύγουν με το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, όμως όπως προαναφέραμε τα λάθη στην επίθεση και τα «φαλτσοσφυρίγματα» του διαιτητή Λογοθέτη, συν όμως και την δυναμική αντεπίθεση του Ιωνικού, έδωσαν τελικά τη νίκη στους γηπεδούχους με 78-73
Πρώτος σκόρερ του Εργοτέλη αλλά και όλου του αγώνα ο 17χρονος έφηβος Σκάνδαλος Χρήστος.
Διαιτητές: Μαντίλας, Λογοθέτης.
Τα δεκάλεπτα: 27-19, 41-37 (ημίχ), 54-57, 78-73.
Ιωνικός Νικ. (Μισιακός): Αλεξίου 11 (3), Μπουρτσουκλής 2, Φρουσκλιάς 5 (1), Ντακούλιας 11 (2), Βούλγαρης 14 (3), Παπαϊωσήφ 11, Φιλιππόπουλος 9, Θύμιος 10, Τόλιας 4 (1).
Εργοτέλης (Μακράκης): Χαριτάκης 3 (1), Σκάνδαλος Γ, Χαλκιαδάκης 4, Ξενάκης 13, Γρύλλος 7 (1), Σκάνδαλος Χ. 16 (2), Καραλής 12, Φλιάτης 9 (1), Σταθάκης, Βαρνάβας 2, Κομψέλης, Τσαμπάς 7.

Πηγή:  www.ergobasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου