Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ - Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 70-68


Την ήττα γνώρισε ο Ιωνικός Νικαίας στην έδρα του Μίλωνα, στην παράταση με 70-68, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

   Η ομάδα του Δημήτρη Μισιακού έδειξε να μη διαθέτει καθαρό μυαλό σε κομβικά σημεία του αγώνα, στέλνοντας στην παράταση ένα παιχνίδι που κρατούσε στα χέρια της ακόμα και 30’’ πριν το τέλος του. Η παράδοση λοιπόν συνεχίστηκε σε μια έδρα που και κατά το παρελθόν αποδείχτηκε «αφιλόξενη» για τους Νικαιώτες.
            Ο Ιωνικός παρατάχθηκε στο παρκέ με τους Αλεξίου, Ντακούλια, Βούλγαρη, Θυμνιό και Φιλιππόπουλο. Είχε επίσης και την παρουσία περίπου 80 φίλων του στις κερκίδες του Μίλωνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, τρέχοντας επιμέρους σερί. 9-7 ο Μίλωνας με ένα σερί 5-0 και 9-13 ο Ιωνικός με ένα σερί 6-0, με το Βούλγαρη να αποτελεί την κύρια επιθετική λύση. Ο Ιωνικός έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά ακόμα και τότε, έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό μη μπορώντας να τελειώσει αιφνιδιασμούς κάτι που συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Σκορ δεκαλέπτου 15-20.
            Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ιωνικός μπήκε καλά προηγήθηκε με 17-22, όμως ο Μίλωνας αντέδρασε, εκμεταλλευόμενος και την επιθετική αδράνεια των Νικαιωτών και με ένα σερί 6-0 (1 τρίποντο) προσπέρασε με 23-22. Έκτοτε, και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ χαμένων επιθέσεων με τον Ιωνικό να παίρνει μπροστά μετά από τρίποντο του Βούλγαρη (26-30) και λίγο αργότερα τη διαφορά να φθάνει στη μέγιστη τιμή της υπέρ του Ιωνικού (26-34). Το ημίχρονο έκλεισε στο +8 (30-38), με τον Ιωνικό να έχει το τελευταίο του καλό διάστημα στον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά υπήρξε επιπόλαιος και θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.
            Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά, με πολλά λάθη εκατέρωθεν, με το Μίλωνα όμως σταδιακά να «ροκανίζει» τη διαφορά. Στο 28’, μετά από αρκετή ώρα ο Μίλωνας θα προσπερνούσε με 44-42. Ο Ιωνικός όμως συνήλθε και έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 44-46.
            Στην τελευταία περίοδο, ο Ιωνικός έδειξε να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Ο Ιωνικός μετά το καλάθι και φάουλ του Βούλγαρη είχε την ψυχολογία με το μέρος του (46-51) και στην επόμενη φάση ο Βουρλίτης του Μίλωνα χρεώθηκε με τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία. Ο παίκτης Μίλωνα φέρεται να είπε κάτι εκεί που κάθονταν οι φίλοι του Ιωνικού, με τους τελευταίους να απαντούν και να υπάρχει μικρή διακοπή στο παιχνίδι. Αυτή η διακοπή, φαίνεται να επηρέασε μάλλον αρνητικά τους Νικαιώτες. Ο Ιωνικός προηγείται με 51-57 μετά από καλάθι  του Θυμνιού που προήλθε από ιδανικό αιφνιδιασμό. Όμως σε 3 τουλάχιστον επιθέσεις δεν μπορεί να βάλει το καθοριστικό καλάθι-α που θα «κλειδώσει» το παιχνίδι. Απ’ την άλλη, ο Βουρλίτης του Μίλωνα στο 30’’, φέρνει το παιχνίδι στο καλάθι, 55-57. Εκεί, ο Ιωνικός κατεβάζει τη μπάλα, χωρίς να έχει πρόβλημα. Το passing game βγαίνει και ο Αλεξίου είναι μόνος του στη γωνία του τριπόντου. Το σουτ όμως που επιχειρεί είναι απελπιστικά άστοχο (air ball). Ο Μίλωνας παίρνει το ριμπάουντ και γίνεται φάουλ για να μην ξεχυθούν στον αιφνιδιασμό. Απομένουν 8’’ πριν το τέλος. Ο παίκτης του Μίλωνα είναι εύστοχος και στις 2 βολές. Παρ’ όλα αυτά απομένει χρόνος. Τη μπάλα παίρνει ο Ντακούλιας για τον Ιωνικό που διασχίζει όλο το γήπεδο, προσποιείται και σουτάρει από τα 5μ., το σουτ όμως μπαίνει και βγαίνει από το καλάθι. Σκορ κανονικής διάρκειας 57-57 και έχουμε παράταση.
            Στην παράταση, ο Μίλωνας δείχνει να πατάει καλύτερα και προσπερνάει με 60-57. Ο Ντακούλιας με εύστοχο τρίποντο ισοφαρίζει και πάλι το σκορ. Ο Μίλωνας όμως δείχνει να έχει ψυχολογία και παίρνει διαφορά 4π. 65-61. Ο Ιωνικός μειώνει με βολές του Φιλιππόπουλου. Ο Ιωνικός έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως τόσο ο Φιλιππόπουλος όσο και ο Θυμνιός δεν μπορούν να κάνουν σωστά το follow. Το σκορ έχει διαμορφωθεί στο 69-65 και απομένουν λιγότερο από 30’’. Ο Βούλγαρης, 7’’ με τρίποντο υπό πίεση από τα 9μ. (!!) μειώνει σε 69-68. Ο Ιωνικός πιέζει στην επαναφορά. Αυτή γίνεται και γίνεται αμέσως το φάουλ, στον Βουρλίτη, 6’’ πριν το τέλος. Αυτός είναι εύστοχος σε ½ βολές. Ο Ιωνικός παίρνει το ριμπάουντ, κατεβάζει ο Αλεξίου και δίνει στον Τόλια. Αυτός υπό πίεση σουτάρει από τα 7,5μ όμως είναι άστοχος. Το παιχνίδι τελειώνει με τους παίκτες του Μίλωνα να πανηγυρίζουν έξαλα μια νίκη και τους παίκτες του Ιωνικού να μη μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι.
             Άξιοι λόγου για την απόδοσή τους, για το επιθετικό κυρίως κομμάτι, οι Βούλγαρης (27π) που έδειξε καθαρό μυαλό όποτε χρειάστηκε και Φιλιππόπουλος (15π.). Απ’ ότι φάνηκε η διακοπή δεν έδρασε ευεργετικά για τους Νικαιώτες που είχαν να ηττηθούν εδώ και 8 αγώνες, σε επίσημα παιχνίδια, από τις 3 Μαρτίου 2012, σ’ εκείνο το οριακό παιχνίδι στη Μάνδρα.
           
Μίλωνας - Ιωνικός Νικαίας 70-68 (57-57κ.α.)
Διαιτητές:  Μαραμής - Τσάτσης.
Τα δεκάλεπτα:  15-20, 30-38, 44-46, 57-57 (κ.α.), 70-68.
ΜΙΛΩΝΑΣ  (Πανούλιας): Οικονομόπουλος 3 (1), Μπίκας 8, Αντωνόπουλος 8 (2), Μέντζος 8, Καράλης 9 (1), Βουρλίτης 27 (2), Παπανικολόπουλος 3 (1), Μούστα 4, Κακλαμανάκης, Κρασσόπουλος.
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  
(Μισιακός): Αλεξίου 7, Μπουρτζουκλής 4, Φρουσκλιάς, Ντακούλιας 5 (1), Βούλγαρης 27 (4), Παπαϊωσήφ, Στουραϊτης, Θυμνιός 6, Τόλιας 4, Φιλιππόπουλος 15.


Πηγή: ionikosbc.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου